STRÅLENDE SOLOAFTEN I BUEN.

Elvesalen var fylt til siste stol da Ørjan Bruskeland Hinna og Trygve Trædal inntok scenen og presenterte et mangfoldig og variert konsertprogram søndag kveld.
Det var nesten nøyaktig ett år siden forrige gang disse to holdt konsert i Buen. Da medvirket også sopranen Benedicte Sofie Ribe, mens denne gang sto tenoren
Ørjan alene for hele programmet som spente over et vidt spekter innenfor den klassiske sjanger. Det startet med noen opera- og oratorie-arier av Handel der Ørjan
på en forbilledlig måte ga en innføring i handlingen og bakgrunn for fremførelsen, noe han forøvrig fortsatte med gjennom hele konserten.
Videre fulgte en arie fra Tryllefløyten av Mozart og han avrundet operaavdelingen med en arie av den franske komponisten Edouard Lalo. Så fulgte en avdeling med norske romanser.
Først Skjærgaardsø av Øistein Sommerfeldt med tekst av Knut Hamsun og deretter tre av Griegs mest kjente sanger; En svane, Jeg elsker deg og En drøm.
Det festet seg ganske snart et inntrykk av at Ørjan, med god hjelp av sin eminente akkompagnatør, synger fra hjertet. Han mener det han formidler og viser
ekte engasjement. Han har tydelig diksjon og en stemmemessig kapasitet som imponerer. Dette fikk han til fulle bevise i programmet etter pausen som startet
med tre sanger av Peterson-Berger. Derpå fulgte relativt kjente opperettemelodier av Kalman og Lehar, før han tolket den kjente italienske areien: O Sole Mio.
Han hadde også en hilsen til fotballaget Liverpool med hymnen; You never walk alone, før de avsluttet konserten med; Till Havs av Gustaf Nordquist.
Publikum viste sin begeistring ved intens og langvarig applaus og de to «mandalsartistene» kvitterte med repriser av Griegs; En drøm og Jeg elsker deg.

Scroll to Top