Program for våren 2023

SPILLEPLAN

Onsdag 15. februar i Elvesalen:

Musikalske portretter

Onsdag 15. februar kommer sopranen Ingrid Vetlesen sammen med pianisten Solveig Lie Refvik. De presenterer et program som de har kalt «Musikalske portretter». Hovedvekt på «Haugtussa» av Grieg og » Frauenliebe und leben» av Robert Schumann.

Sangene og musikken i disse to syklusene står godt til hverandre. De gir veldig ulike portretter av to kvinneliv og -sjebner.

Ingrid Vetlesen
Solveig Lie Refvik

Onsdag 1. mars i Elvesalen:

Grieg, Dvorak og Schubert.

Med BRIOSO TRIO

Onsdag 1. mars får vi besøk av en klavértrio som kaller seg BRIOSO TRIO. (Brioso betyr: levende, full flamme) Det er tre unge musikere som møttes på Kongelige Konservatorium i Haag.

På fiolin: Martine Velthuis. Cellisten heter Mathias Pearson. Han er oppvokst iKristiansand. Klavérstemmen tar Mieke Verduijn seg av.  Disse tre har spilt sammen siden 2019.  Alle tre har bachelor-grad i kammermusikkspill og studerer videre for mastergrad. De har også deltatt i European Chamber Music Academy (ECMA) og fordypet seg i kammermusikken i workshops, mesterklasser og konserter.

På konserten i Buen vil de spille verk av bl.a. Grieg, Dvorak og Schubert.

BRIOSO TRIO

Onsdag 22. mars i Elvesalen:

Firhendig musikk

Med 20 FINGRE

Onsdag 22. mars kommer pianoduoen «20 FINGRE».     

Den består av Kristin Fyrand Mikkelsen og Gunnar Flagstad.

Som utøvere har Flagstad og Mikkelsen en egen evne til å snakke med publikum og formidle musikken på en levende, leken og humoristisk måte. Duoen spiller med stort engasjement, brilliant teknikk og utsøkt klangbehandling og er kjent for sine tolkninger av firhendigmusikk av bl.a. Brahms, Schubert, Dvorak, Ravel, Debussy, Milhaud og Grieg.-

20 FINGRE

 Fredag 28. april i Mandal kirke:

Europeisk barokk- og renesansesang a capella.

Dette er en profesjonell tidlig-musikkkvintet som fremfører europeisk barokk- og renesansesang a capella. Medlemmene er alle erfarne solister og ensemblesangere med bakgrunn fra Det norske Solistkor, Trondheim Vokalensemble Vocal Art, Kilden Vokalensemble og Det norske damekor m.fl. F.v: Mari Johanne Müller (lyrisk sopran); Øistein Stensheim (tenor); Maria Dale Johannessen (mezzosopran); Peder Arnt Kløvrud (baryton) og Kristine Våge (sopran). De har også med seg to instrumentalister på hhv fløter og gitar/lutt.

Scroll to Top