Program for våren 2022

SPILLEPLAN

Tirsdag, 18. jan. kl. 19:30 i Elvesalen:

4-hendig klavér

Med Goeffrey Baptiste og André Roe.

Denne sesongen starter med 4-hendig klavér med de to belgiske pianistene Goeffrey Baptiste og André Roe. De var her i mars 2017 og imponerte med sitt humørfylte og friske spill.

Programmet denne gang består bl.a. av Borodins vakre: «På de Sentralasiatiske stepper»,   «Children´s games» av Bizet og utdrag fra «Nøtteknekkersuiten» av Tsjaikovsky.

Goeffrey Baptiste og André Roe.

Tirsdag, 15. februar kl. 19:30 i kirken:

Frederic Chopin

Med Håvard Gimse 

Denne kvelden er det Håvard Gimse som holder soloaften med musikk av Frederic Chopin.

Håvard Gimse

Tirsdag 8. mars, kl 19:30 i Elvesalen:

Fra sigøyner og taterkulturen

Med Gjertruds Sigøynerorkester

Denne kvelden får vi et gjenhør med Gjertruds Sigøynerorkester. De har holdt konsert i regi av Musikkens Venner mange ganger før, men det 9 år siden sist.

Denne gangen er skuespilleren Helge Jordal med. Hovedvekten er på musikk, sanger, dikt og fortellinger fra sigøyner og taterkulturen, men ensemblet gjør også noen avstikkere innom andre sjangere, noe som både skaper et spenn i uttrykket og kan fungere som et «apropos» til forestillingens tema.

Gjertruds Sigøynerorkester

Søndag 27. mars kl. 19:30 i Elvesalen:

Døden og Piken

Med Engegårdkvartetten

Engegårdkvartetten er en av landets mest profilerte og skattede strykekvartetter. Lederen – Arvid Engegård – er en allsidig musiker som opptrer både som solist, dirigent og kammermusiker. I april i 2021 var han her med sin trio – Engegårdstrioen – sammen med Svein Haugen på bass og Haavard Svendsrud på trekkspill.

Av programmet til kvartetten denne kvelden kan røpes en strykekvartett i g moll av Debussy og den kjente «Døden og Piken» av Franz Schubert.

Engegårdkvartetten

Tirsdag 5. april 2022 kl. 19:30 i kirken

Gratiskonsert i kirken

Da blir det en klassisk konsert i samarbeid med Mandal Byjubileum. Flere musikere med tilknytning til Mandal vil delta bl.a. fiolinisten Miriam Helms Ålien med sin akkompagnatør pianisten Ole Christian Haagenrud; tenoren Ørjan Bruskeland Hinna og bratsjisten Kjell Åge Stoveland, begge akkompagnert av Solveig Lie Refvik på klavér. Programinnholdet er ikke klart enda.

Miriam Helms Ålien
Scroll to Top