Strålende konsert i Mandal kirke

Konserten med fiolinisten Miriam Helms Ålien og Knut Johannessen på hammerklavér ble en stor opplevelse for de ca 70 som var til stede i Mandal kirke tirsdag 12. okt. Det var første gang disse to eminente musikerne som begge har røtter i Mandal, holdt konsert sammen. Programmet besto av to fiolinsonater av hhv Mozart og Schubert, mens Johannessen i tillegg spilte en sonate for klavér av Beethoven. Både samspillet og tolkningen var av ypperste klasse. I sin takke tale før blomsterutdeling sa leder i Musikkens Venner at kveldens konsert var et dypdykk inn i noe av musikklitteraturens flotteste toneunivers. «Det er ikke uten grunn at musikken fra den wienerklassiske periode stadig spilles verden over og fornyes gjennom fremragende tolkninger. En slik fornyelse har vi fått være med på her i kveld. Dere gjøre noe langt mer enn å avspille musikk, dere nyskaper musikken og åpenbarer nye dybder og høyder i dette vidunderlige tonelandskapet og dere gir av dere selv med innlevelse og naturlig og umiddelbar formidling».

Musikerne ga også publikum informasjon om intrumentene de spilte på. Miriam med sin stradivarius fra 1689 – «The Ragin Strad». Den har Ragin Wenk Wolff tidligere eid og den utlånes nå fra Anders Sveaas´Almennyttige fond. Antatt verdi ca 30 mill. Knut fortalte om hammerklavéret som er maken til det instrumentet Mozart brukte. Det er mindre volum enn dagens klavér, men er rikere på overtoner og fungerer godt i Mandals store kirkerom.

Konserten inngår i feiringen av Musikkens Venners 50-årsjubileum og var et samarbeid med Mandal kirke som i høst feirer at det er 200 år siden kirken ble tatt i bruk.

Scroll to Top