Polsk mesterpianist spiller klassiske mesterverk i kulturhuset Buen

                                                                                                                                                                                                                                                                                           Den polske mesterpianisten Grzegorz Niemczuk holdt en fantastisk Chopin-konsert i Buen i oktober 2017. Konserten ble en stor suksess og et entusiastisk publikum nærmest krevde å få ham tilbake. Og nå er han her igjen! Greg – som han kalles til daglig – var på sin side spesielt begeistret for det vakre kulturhuset og det entusiastiske publikummet i Mandal. 

Grzegorz Niemczuk er født i Polen i 1985 og gikk ut fra musikkakademiet i Katowice med høyeste utmerkelse. Han har vunnet mange nasjonale og internasjonale musikkonkurranser: bl.a. førsteprisen i den store Chopin-konkurransen i Warszawa i 2010 og førsteprisen i den internasjonale debutantkonkurransen i Carnegie Hall i New York i 2014.

Grzegorz Niemczuk har nå hele verden som sin arena og har spilt i de fleste landene i Europa og i tillegg i Asia, Australia, Amerika og Afrika. Men han elsker å spille i Norge og elsker sitt entusiastiske norske publikum. Under denne oktober-turneen skal han i tillegg til konserten i Mandal holde konserter i Eidsvoll, Nittedal, Larvik, Porsgrunn, Kongsberg og Husnes. Videre skal han holde mesterklasser med studentene ved Universitetet i Kristiansand.
Kveldens konsert i Buen har han gitt tittelen «Mesterverk for piano». Under konserten vil Grzegorz Niemczuk gi oss noen av de vakreste og mest virtuose verkene skrevet for piano bl.a. av Mozart, Beethoven, Chopin, Schumann, Liszt og Rachmaninov. Rett og slett en klassisk ønskekonsert!

Vel møtt i Elvesalen fredag 19. okt. kl.19:30!

Scroll to Top